Warsztaty kulinarne ze “Szkołą na widelcu”

W piątek, 4. maja uczniowie klas edukacji wczesnoszkolnej wzięli udział w warsztatach kulinarnych ze “Szkołą na widelcu”. Uczniowie krok po kroku dowiedzieli się, jak przygotować pyszne i zdrowe “Bananowo – żurawinowe ciasteczka owsiane”.
W czasie przerwy (była konieczna, aby płatki owsiane odpowiednio namokły) uczniowie zostali zaproszeni do udziału w projekcie “Tworzymy Wielką Książkę Kucharską” organizowanym przez bibliotekę szkolną, którego celem jest stworzenie książki kucharskiej z przepisami wszystkich uczniów naszej szkoły. Aby jednak dobrze wykonać własną kartę do takiej książki musieli najpierw przejrzeć wiele innych książek kucharskich. Czas na realizację zadania mają do końca maja, a już we wrześniu będziecie mogli poczytać pyszne przepisy naszych uczniów!
Po przerwie upieczone ciasteczka szybciutko znikały z talerzy 🙂
DZIENNIK ELEKRTONICZNY
Raport z ewaluacji
Inf. dla rodz. dzieci niepełn.
Samorząd Uczniowski
Maj 2018
P W Ś C P S N
« Kwi    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031